VOA StiPP pensioen juridisch advies

Contactpersoon

Joop Deveer

T: 030 251 64 24

StiPP

Omschrijving

Alle uitzendondernemingen zijn verplicht aangesloten bij bedrijfstakpensioenfonds StiPP. Maar StiPP doet ook onderzoek naar detacheerders. StiPP concludeert vaak te snel dat er ook voor detacheerders een aansluitplicht geldt. De detacheerder moet dan pensioenpremies afdragen, soms met terugwerkende kracht tot 2008. Met een schade als gevolg die tot ver in de tonnen kan oplopen. Het is dus belangrijk om snel een goed onderbouwd standpunt in te nemen tegen StiPP. VOA heeft hiermee veel ervaring en ondersteunt u hier graag bij.

Voordelen

Onze juristen beschikken over de gespecialiseerde ervaring en de juiste contacten die nodig zijn om alles rondom StiPP in goede banen te leiden. Uiteraard weten wij hoe je snel en met succes kan protesteren tegen aansluiting bij StiPP. Maar wij houden ook rekening met de mogelijke aansprakelijkheid van de bestuurder van de detacherende onderneming. We onderzoeken in hoeverre we pensioenadviseurs aansprakelijk kunnen stellen voor de schade. En we bekijken of een vrijstelling tot de mogelijkheden behoort. Zo minimaliseren we het StiPP-risico en houden we de schade beperkt.

Meer informatie leest u in onze blogs over StiPP.

Kosten

Het uurtarief van onze StiPP-specialist is 240 euro exclusief 6% kantoorkosten en BTW. Afhankelijk van het belang van de zaak zijn afwijkingen hierop mogelijk. Vraag gerust of in uw zaak tegen een vooraf overeen te komen vaste prijs gewerkt kan worden.

Terug naar overzicht