Over VOA

Van Odijk advocaten is in 1977 opgericht door mr. Arnold van Odijk. Zijn praktijk ontwikkelt zich voorspoedig door zijn gave het vertrouwen van cliënten te winnen én te behouden. Niet veel later bestaat het kantoor uit een samenwerkingsverband van meerdere advocaten.

De beginjaren van VOA kenmerken zich als een roerige periode waarin de sociale advocatuur nog een prominente plek inneemt.

Aanvankelijk was VOA gevestigd op de begane grond van een woning aan de Prins Hendriklaan te Utrecht nabij het Wilhelminapark. Toen het kantoor uit zijn voegen barstte, betrok VOA op 1 april 1990 het huidige pand, eveneens gelegen in Utrecht Oost aan de Stadhouderslaan 53.

De verhuizing luidt een nieuw tijdperk in, waarin VOA verder professionaliseert. De nadruk verschuift richting commerciële advocatuur. Er wordt hard en serieus gewerkt en dus worden er nieuwe advocaten aangetrokken. Voor wie een opleiding tot advocaat bij VOA doorloopt ligt de lat hoog: advocaat-stagiaires leren snel degelijke en praktische adviezen te geven en staan vanaf hun eerste werkdag in de rechtbank.

VOA bevordert het onderhouden van contacten en vervullen van (neven)functies binnen haar beroepsgroep (waaronder de Jonge Balie). In 2010 leverde VOA de eerste vrouwelijke Deken van de Orde van Advocaten in Utrecht in de persoon van mevrouw mr. Yvonne Baauw-de Bruijn. In 2014 is mr. Leon Pütz benoemd tot lid van de Raad van Discipline van de Orde van Advocaten.

In 2014 is Arnold van Odijk met pensioen gegaan. Wat hij ons heeft meegegeven, behalve een flinke dosis arbeidsethos, is het leveren van juridisch hoge kwaliteit en altijd klaar te staan voor onze cliënten. Eigenschappen die wij met trots tot uiting brengen in de naam van ons kantoor.